Over ons

Over ons

Het niet kunnen beantwoorden van een simpele vraag over het bieden van gelijke kansen in talentontwikkeling voor jongens en meiden leidde ertoe dat ik in mei 2016 de FootballEquals Foundation (FEF) oprichtte. Ondanks dat er in onze maatschappij steeds meer diversiteit in de top komt, creëren we juist op jonge leeftijd al gescheiden werelden.

 

Met de FootballEquals Foundation streven wij ernaar ieder talent de kans te bieden zich op professionele wijze te ontwikkelen, ongeacht afkomst of geslacht. Gender equality noemen we dat. Wij confirmeren ons hiermee aan (in totaal) drie van de zeventien door de Verenigde Naties in het leven geroepen Sustainable Development Goals.

 

Jongens en meiden die het vandaag vanzelfsprekend vinden gelijke kansen geboden te krijgen, zijn de ambassadeurs van morgen. Niet alleen op het veld, ook later op de werkvloer. Daarom integreren wij deze vanzelfsprekendheid zo vroeg mogelijk. Samen met het bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen, overheden, clubs en bonden zetten wij wereldwijd, via voetbal, een nieuwe maatschappelijke standaard.

 

We nodigen u van harte uit met ons dit unieke ecosysteem te helpen creëren en delen graag onze knowhow. Ook u kunt diversiteit en talentontwikkeling binnen uw organisatie realiseren!

 

Mary Kok-Willemsen Voorzitter FootballEquals Foundation