FootballEquals en Global Goals

FootballEquals en Global Goals

FootballEquals scoort inmiddels al drie jaar Global Goals via voetbal. In 2015 werden de Sustainable Development Goals door de Verenigde Naties geïntroduceerd. Dit zijn zeventien goals gericht op duurzame ontwikkelingsdoelen. Deze doelen moeten bijdragen tot een ‘betere plek’ voor iedereen op deze wereld. 

 

FootballEquals heeft zich sinds de oprichting in mei 2016 voornamelijk gericht op Sustainable Development Goals 5 (Gender equality), 10 (Reduced inequalities) en 17 (Partnerships for the goals). Om bij te dragen aan deze doelen is de FootballEquals Academy opgericht. Via voetbal creëert de FootballEquals Foundation gelijke kansen voor iedereen. ‘’Wij maken geen onderscheid tussen jongens of meisjes of nationaliteit .Bij ons is ieders droom even belangrijk. Wij willen ervoor zorgen dat elk talent zich kan ontwikkelen op een professionele manieren en in elke rol. Dus niet alleen als voetballer maar ook het totale pakketje als mens!.

FootballEquals vindt het belangrijk om vanaf jonge leeftijd al duidelijk te maken dat niet de verschillen je beperken maar vooral de wil te ontwikkelen bepalend is of je samen kan groeien of niet. Door het leren nemen van eigenaarschap voor hun eigen ontwikkeling en ze bewust te maken. Je bent nooit te jong of te klein om de wereld met elkaar een stukje mooier te maken.

Nieuwe vanzelfsprekendheid

Via voetbal willen wij een nieuwe vanzelfsprekendheid creëren. Deze nieuwe vanzelfsprekendheid wordt gecreëerd door op jonge leeftijd in diverse teams te ontwikkelen maar ook in onze staf. Juist doordat ook hier mannelijke en vrouwelijke professionals en rolmodellen werken laten ze beiden zien verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor de professionele ontwikkeling van kinderen.

Sustainable Development Goals

Met FootballEquals Foundation richten wij ons sinds de oprichting op drie van de zeventien ontwikkelingsdoelen. 

Wij hebben bewust gekozen voor ontwikkelingsdoelen: 5 Gender Equality, 10 reduced inequalities, 17 partnerships for the goals. We kunnen namelijk alleen samen ervoor zorgen dat er echt gelijke kansen voor talent zullen zijn. Maar ook de verantwoordelijkheid nemen om duurzame Academies te ontwikkelen. Duurzame FootballEquals Academies die een beter toekomst perspectief voor de Communities rondom de Academy betekenen.

  • Gender Equality: Via onze FootballEquals Academies geven we altijd jongens en meiden de kans een profesionele voetbal opleiding te volgen icm onderwijs!
  • Reducing Inequalities: Door schaalbare, duurzame Academies hopen we perspectief en perceptie te kunnen verbeteren via onderwijs en werkgelegenheid.
  • Partnerships for the goals: Wij geloven in de kracht van het mondiaal partnerschap (partnership of de goals) om onze doelen te bereiken en zoeken daarom nadrukkelijk de samenwerking met overheden, sportbonden, NGO’s, Kennisinstellingen en het Bedrijfsleven.

Wordt u ook lid van onze club?

Samen met een gedreven organisatie Global Goals scoren via voetbal? Dat kan! Word dan lid van onze Founderclub  of neem contact op Mary Willemsen-Kok. Uiteraard komt Mary graag met u de gezamenlijke teamstrategie bespreken hoe we tot een mooie win win kunnen komen.