FootballEquals Academy

De FootballEquals Academy is wereldwijd de eerste professionele voetbalacademie waar jongens en meiden gezamenlijk een opleiding volgen. Talent en drive staan centraal, niet het geslacht. De focus ligt op de individuele ontwikkeling, op het creëren van bewustzijn en op diversiteit. Mentale en sociale ontwikkeling van (sport) vaardigheden, het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten en verantwoordelijkheid worden gestimuleerd. Jongens en meiden, die opgroeien in een wereld waarin diversiteit vanzelfsprekend is, zijn de equality ambassadeurs van de toekomst.   Door deze unieke benadering realiseren wij gelijke kansen voor ieder voetbaltalent. Dit doen we met ons duurzame en schaalbare FootballEquals Academy-model.

Wereldwijd toepasbaar

Het model van de FEA is wereldwijd toepasbaar. Iedere academie is omgeven door een compleet ecosysteem van spelers naar trainers, en van trainers naar management. De basis van iedere academie wordt gevormd door een sterke regionale kern van stakeholders, bestaande uit bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen, overheden, clubs en bonden. Zij steunen regionale talenten in hun ontwikkeling en bieden ambitieuze coaches en stafleden de kans zich te ontwikkelen.

Research & Health

De FootballEquals Academy fungeert als Living Lab. In samenwerking met onderwijs- en kennisinstellingen doen we onderzoek naar o.a. fysieke en mentale verschillen en overeenkomsten tussen jongens en meiden in de sport. Door meer hierover te weten, kunnen we nóg beter de kracht van diversiteit benutten. Wij geloven namelijk niet alleen in het bieden van gelijke kansen, maar ook in het aantonen van het resultaat hiervan.

 

Welke van onze aannames over de weg naar de top kloppen? Welke niet? Hoe verwerkt het hart van jongens en van meiden intensieve inspanning? Wat zijn sociaal-emotionele verschillen en overeenkomsten tussen beiden?

Maatwerk

Talentontwikkeling is maatwerk, op het veld en in het bedrijfsleven. Door data van onze voetbaltalenten te verzamelen, kunnen wij nóg beter inspelen op hun ontwikkelproces. Daarnaast is de verzamelde data ook maatschappelijk relevant en interessant; we verkrijgen hierdoor o.a. inzicht in preventie- en prestatie processen. Voor (top)sport en zorg belangrijk.

 

“In topvoetbal gaat het om de perfecte aanname, op elk gebied.”