Vrouwenvoetbal moet gelijk aan mannenvoetbal

Een recent artikel van de Guardian over vertelt er ook over; vrouwenvoetbal moet hetzelfde worden behandeld als mannenvoetbal. In Groot-Brittannië heeft een onderzoek aangetoond dat vrouwelijke voetballers vaak nog geen €21.000,- per jaar verdienen, en 58% er zelfs over nadenkt te stoppen, omdat dit niet genoeg is om van rond te komen. Het Britse vrouwenelftal vliegt zelfs niet eens in dezelfde klasse als de mannen.

 

Pas in de laatste jaren is het vrouwenvoetbal een uitvoerbare carrière optie geworden voor dames. Helaas laten deze statistieken dus zien dat een heel groot percentage nog steeds achter het net vist. Onder de streep moet er meer gedaan worden om van vrouwenvoetbal een zekere baan te maken.

Sportvrouwen leveren betere werkprestaties 

Hoewel gelijkheid in de sport misschien onbelangrijk lijkt, in vergelijking met de grotere problemen in de wereld, kan het heel erg veel verschil maken. Dit begrijpen wij bij FootballEquals natuurlijk erg goed. Het is zelfs bewezen dat vrouwen die aan teamsport doen beter presteren op het werk en in de directiekamer.

Meer geld voor vrouwenvoetbal

Geld is vaak de boosdoener in voetbal. Totdat er verandering optreed, kan vrouwenvoetbal waarschijnlijk niet verder groeien hier. Ook in Nederland moet er meer onderhandeld worden over bijvoorbeeld TV rechten. We kijken iedere week naar de Eredivisie, maar waarom zien we vrouwenvoetbal niet vaker op TV? Natuurlijk is er al veel veranderd in de laatste jaren, maar er is nog een lange weg te bewandelen.