Voetbalfamilie: Twee internationale talenten!

Sinds november 2018 hebben wij er twee Duitse heren bij! Om te zien hoe ze het vinden in Enschede, hebben we ze het vuur aan de schenen gelegd en ze geïnterviewd. Benieuwd hoe ze het vinden tussen de Hollanders? Lees dan snel verder!

 

Hey Luis en Leo! Stel jullie eens voor

 

“Hoi! Ik ben Leo Schley en ik kom uit Duitsland, maar ik voetbal bij de FootballEquals Academy! Ik voetbal al een aantal jaren en ik speel heel graag met mijn vrienden.”

 

“Hey, ik ben Luis en ik ben Leo’s broertje. Ik ben twee jaar jonger en ik voetbal al zeven jaar. In mijn vrije tijd voetbal ik ook heel graag en spendeer ik tijd met vrienden”.

 

Zo vader, zo zoon..

 

Wanneer hadden jullie door dat voetbal helemaal jullie ding was?

 

Toen de jongens klein waren, hebben ze al kennis gemaakt met voetbal omdat ze veel buiten speelden met hun vader. Op die manier zijn de jongens er achter gekomen dat ze van voetbal hielden en zijn ze lid geworden bij een vereniging.

 

Hoe zijn jullie bij de FootballEquals Academy gekomen?

 

Via het Epcan voetbalkamp in Vreden hebben de jongens kennis gemaakt met de FootballEquals Foundation. Leo: “Ik besefte direct dat ik hier veel leren kon!”

 

Hoe lang speel je nu al bij ons en hoe vind je het?

 

Sinds november 2018 zitten de heren bij FootballEquals, nog niet zo lang dus! Het bevalt ze echter wel heel goed. Leo: “We krijgen veel techniek oefeningen en doen veel één tegen één. Ik voel me goed bij de FEA.”

 

Luis merkt vooral dat hij bal zekerder wordt door de trainingen bij de Academy. Hij vind het ook goed dat Nederlandse jongens en meiden ook samen trainen.

 

Wat hebben jullie allemaal al geleerd?

 

Leo: “Trucjes! Ik ben ook veel sneller geworden.”

 

Luis: “Ik ben technisch sterker geworden en zekerder met de bal. De snelheid ligt hoog, met én zonder bal, en dit is moeilijk, maar we leren het te beheersen.”

 

Wat is je leukste herinnering aan de FootballEquals Foundation tot nu toe?

 

Leo: “De eerste training, toen we er eenmaal bij zaten beseften we pas echt hoeveel je hier kan leren.”

 

Luis: “Voor mij ook, ik vond het super om hier aangenomen te kunnen worden.”

 

Als je ergens in de wereld kon voetballen, waar zou dat dan zijn en op welke positie?

 

Leo gaat graag naar Borussia Mönchengladbach en wil dan op de rechter vleugel spelen. Luis zou graag als verdedigende middenvelder spelen bij Liverpool.

 

Als jullie een speler konden ontmoeten, wie zou dit dan zijn en wat zou je hem/haar vragen?

 

Leo: “Voor mij Alassane Plea! Ik zou hem vragen waar hij in zijn jeugd gespeeld heeft en of het moeilijk is om profvoetballer te worden. Natuurlijk vraag ik hem ook om een handtekening!”

 

Luis: “Er zijn zoveel spelers die ik wil ontmoeten! Ik zou ze dan vragen hoe het is om een ster te zijn en of ze opnieuw voor een leven als profvoetballer zouden kiezen.”

 

Hoe is dat nou, met je broertje bij dezelfde vereniging?

 

Hoewel de jongens niet bij elkaar in het team zitten, Luis zit bij de O-13 en Leo bij de O-11, spelen ze af en toe wel samen. Ze vinden dit erg cool, want zo leer je weer andere dingen.

 

Hoe zien jullie de toekomst?

 

Leo en Luis willen heel graag profvoetballer worden, maar moeten eerst nog een aantal jaren naar school. “Eerst maar even school afronden en dan verder kijken!”