Voetbalfamilie: samen in één team!

Samen met je broertje of zusje bij dezelfde voetbalclub spelen, of zelfs in hetzelfde team zitten, wat denk jij daarvan? Ana en Carlos zijn een tweeling en zitten beiden in hetzelfde team. Wij hebben ze geïnterviewd en gevraagd wat ze er van vonden. Lees hier hun verhaal.

 

Hoi Ana en Carlos, vertel eens iets over jullie zelf!

 

“Hoi, ik ben Carlos en ik ben 15 jaar oud. Ik ga naar school in Oldenzaal en zit nu in de derde klas. Ik hou natuurlijk heel erg van voetbal, maar ook van muziek luisteren en gamen.”

 

“Hey, ik ben Ana en ik ben de tweelingzus van Carlos. Ik ben dus óók 15 jaar oud en zit in de derde klas, op school in Oldenzaal. Ik ben ook verzot op voetbal, maar houd ook van muziek luisteren, FIFA spelen en ik ga heel graag op vakantie.”

 

Ana en Carlos zijn geboren in Colombia en wonen vanaf hun tweede in Nederland. Beiden spelen ze in hetzelfde team van de FootballEquals Academy, in de O-17.

 

Voetbal is écht ons ding

 

Wanneer hadden jullie door dat voetbal helemaal bij jullie paste?

 

Sinds broer en zus zes jaar oud waren, hebben ze al gevoetbald. Beiden zijn ze begonnen bij Quick 20.

Toen Ana 10 was, werd ze gescout door FC Twente. Hier heeft ze gevoetbald tot ze 12 was. Carlos voetbalt tegenwoordig bij de Esch en is net winterkampioen geworden!

 

Hoe zijn jullie uiteindelijk bij de FootballlEquals Foundation uitgekomen?

 

Ana is toen ze 12 was overgegaan naar FootballEquals Academy. Toen FC Twente met de opleiding stopte, kon ze bij de FEA terecht. Carlos is er later bij gekomen, hij zag zijn zus hier al een tijdje spelen, maar was bang dat het niet zou lukken. Toen hij het uiteindelijk tóch probeerde, paste hij er direct goed tussen.

Ana speelt nu al vier seizoenen bij FEA en Carlos speelt sinds vorig seizoen bij ons. Beiden vinden ze het heel leuk bij de FEA!

 

Carlos: “We hebben een leuk team vol met lol, dat was vorig seizoen ook al zo!”

 

Ana: “Ik vind het supergaaf bij de FEA en we hebben ook zoveel plezier samen.”

 

Wat hebben jullie allemaal geleerd bij de FootballEquals Academy?

 

Carlos geeft aan veel geleerd te hebben op het gebied van techniek. Vooral het aannemen van de bal, zien waar de bal heen moet en het meeverdedigen. Ook meedoen zonder bal gaat steeds beter, hij moet nog wel wennen maar het gaat steeds beter!

 

Ana is ook verbeterd in haar technische vaardigheden, haar handelingssnelheid en haar strakke passes. Dit jaar leert ze om mentaal sterker te worden, het trainen met de jongens samen helpt hier goed bij! Het geeft haar een goede weerstand.

 

Wat is jullie beste herinnering bij de FootballEquals?

 

Ana: “De wedstrijd met de O-15 tegen Oranje Nassau. We mochten hierbij spelen in het stadion van Heracles.”

 

Carlos: “De wedstrijd tegen Rigtersbleek O-15, hierbij scoorde ik vijf keer in één helft. Eentje zat er super straks in! Helaas moest ik de tweede helft toekijken, anders had ik nog wel vijf keer gescoord.”

 

En in de toekomst? 

 

Als je ergens in de wereld mag spelen, waar is dit dan en op welke positie?

 

Carlos: “De beste club vind ik PSG in Frankrijk! Hier wil ik wel graag linksbuiten zijn en natuurlijk veel doelpunten maken!”

 

Ana: “Ik heb pas mijn debuut mogen maken bij Oranje O-16 en dit was super gaaf! Uiteindelijk wil ik wel bij een Europese topclub voetballen. De positie? Ik denk als back of op 6, als verdedigende middenvelder.”

 

Hebben jullie ook een favoriete speler die je wilt ontmoeten? Wat zou je hem/haar dan vragen?

 

Carlos wil graag Pogba of Mbape onder vier ogen spreken. Hij zou graag met hem chillen en het stiekem ook wel graag vloggen, want dan ligt het vast!

Ana wil Lionel Messi graag ontmoeten en in plaats van een vlog, is zei tevreden met een mooie foto. Natuurlijk vraagt ze hem het hemd van het lijf over zijn kwaliteiten en wil ze weten hoe hij zo groot is geworden.

 

Wat gaan jullie later doen?

 

Beiden zijn ze gefocust op het afronden van hun school en natuurlijk nóg beter worden als voetballers. Een toekomst in de voetbal staat ze wel aan. Carlos vult nog aan: “de toekomst komt later wel, je moet het nú doen, nu leven!”

 

Maar nu komt de grote vraag, houden jullie het nog uit samen in hetzelfde team?

 

Carlos: “Ik vind het niet erg, mijn zus heeft altijd al wel bij mij in het team gespeeld. Ik ben ook véél beter dan zij. Ana is verdediger en ik aanvaller, dus we lopen elkaar ook niet in de weg.”

Ana verzucht haar broertjes antwoord. “We hebben inderdaad altijd al samen gespeeld, dus ik ben er wel aan gewend.”