Voetbalfamilie: eeneiige tweeling met talent!

Sinds eind vorig jaar heeft de FootballEquals Academy er een getalenteerde eeneiige tweeling bij! Luna en Serena Hemmers delen al vanaf hun vierde jaar de gezamenlijke liefde voor voetbal. Benieuwd hoe zij hun trainen bij FootballEquals Academy ervaren? Lees dan snel verder!

 

Hi Luna en Serena! Kunnen jullie iets over jezelf vertellen?

“Hallo, mijn naam is Luna Hemmers  en ik ben 15 jaar. Ik zit op het Twents Carmel College in Losser en ik zit in mijn derde jaar. Buiten het voetballen om heb ik als Hobby; muziek luisteren, naar de bios gaan, chillen met vrienden maar vaak is dat dan toch voetballen.”

 

“Hoi Ik ben Serena Hemmers en ook ik ben 15 jaar want Luna is mijn eeneiige tweeling zus en zij is 1 minuut ouder dan dat ik ben. Ik zit ook op Twents Carmel College in Losser, in het derde jaar maar ik zit niet bij Luna in de klas. Buiten het voetballen om heb ik als hobbies; Netflixen, gamen, muziek luisteren en chillen met vrienden maar ook bij mij is dat dan vaak voetballen.”

 

Wanneer hadden jullie door dat voetbal helemaal jullie ding was?

 

De meiden waren pas vier jaar oud en toen wisten ze het al dat ze beiden op voetbal zouden gaan. Nadat ze in het bezit kwamen van een zwemdiploma hebben ze zich gelijk inschreven. Sindsdien doen ze niets anders dan voetballen. 

 

Hoe zijn jullie bij de FootballEquals Academy  gekomen?

 

Luna had van anderen al eerder gehoord van de FootballEquals Foundation. Ze wilde zich graag ontwikkelen en beter worden. Bij haar club kreeg ze niet het gevoel dat ze zichzelf kon ontwikkelen en daarom heeft ze de stap gezet om zich aan te melden bij de FootballEquals Academy. Serena: “Mijn zus is vier weken eerder bij de FootballEquals gekomen, toen ik zag welke trainingen er werden gegeven wilde ik ook graag aansluiten” Via de website kan je je aanmelden voor een stagetraining (www.footballequals.com/academy) en werd ik uitgenodigd voor een stagetraining.

 

Wat is tot nu toe jullie ervaring? 

 

Luna: “Ik ga met veel plezier naar de FootballEquals Academy.”
Wij vinden het beiden super leerzaam en uitdagend, we kunnen er veel leren. Luna is in oktober begonnen en Serena is in november aangesloten. 

 

Hoe bevalt het samen met je zus in hetzelfde team?

 

Luna en Serena hebben altijd samen gevoetbald tot aan dit seizoen. Ze vinden het beiden fijn dat ze bij FootballEquals weer samen kunnen voetballen.

De toekomst

 

Wat zijn jullie toekomstplannen?

 

Luna en Serena hebben als droom om in de toekomst bij de beloften van FC Twente Vrouwen aan te mogen sluiten. Deze speelsters maken deel uit van de FootballEquals 017 groep. Verder willen beide meiden graag een scooter rijbewijs en hun Diploma T halen.

 

Als jullie ergens in de wereld zou kunnen spelen, waar zou dat zijn en op welke positie?

 

Luna wil graag een toekomst bij FC Barcelona op de nummer 10 positie, aanvallende middenvelder. Serena ziet een toekomst bij Real Madrid wel zitten, helaas hebben zij op dit moment nog geen vrouwen team.  Dus dan als centrale verdediger of verdedigende middenvelder aan de slag bij Lyon. Dit is op dit moment nog steeds de beste club van de wereld. Waar ook voormalig FC Twente speelster Shanice van der Sanden speelt.

 

Als jullie een speler kunnen ontmoeten, wie zou dit zijn en wat zou je hem/haar vragen?

 

Luna: “Lionel Messi, ik zou hem niks willen vragen, maar zou graag een keer een balletje met hem willen trappen en op de foto gaan. Aan Frenkie de Jong zou ik vragen of die met me zou willen trouwen.”

 

Serena: “Cristiano Ronaldo, waarom hij weg is gegaan bij Real Madrid en waarom zijn keuze op Juventus is gevallen?

 

We bedanken de speelsters voor het openhartige interview en wensen ze nog veel succes en plezier.