Voetbal familie: Sem en Jill Stokkelaar

Hoi Sem en Jill, vertel eens iets over julliezelf!

Sem Stokkelaar is de grote broer, hij is 15 jaar oud en zit in 3vwo. Jill is 12 jaar oud en zit in de eerste klas van de havo/vwo. Beiden gaan ze naar school in Almelo. Ze hebben beiden een passie voor voetbal én voetballen zowel bij STEVO samen, als bij de FootballEquals Academy!

 

Sem vindt het wel leuk dat hij samen met zijn zusje bij dezelfde club en academie zit: Het bevalt mij wel, want als je zon zusje hebt die kan voetballen, dan kan je elke dag met iemand gaan ballen!.

 

Ook Jill bevalt het goed: “We leren ook veel van elkaar. Sem neemt de oefeningen van 017 mee naar huis voor mij om te oefenen en ik voor Sem.

 

Wanneer hadden jullie voor het eerst door dat voetbal helemaal bij jullie paste?

Van jongs af aan zijn de twee al met voetbal bezig. Sem al vanaf zijn vijfde en Jill vanaf haar zesde. Samen met hun vader analyseerden ze alle wedstrijden.

 

Jill: “Ik begon op mijn 6de met voetbal en realiseerde toen nog niet echt hoe ver je het eigenlijk kan schoppen. Toen dacht ik nog van Hé ik trap hier en daar gewoon een balletje! Op mijn 9e werd ik geselecteerd voor FC Twente en toen begon ik anders te denken. Toen begon het bij mij door te dringen hoe ver je het eigenlijk kán schoppen. Ik bleef dus maar oefenen en oefenen. Kijk waar ik tot toe nu al ben beland, bij 3 prachtige clubs!

 

Hoe zijn jullie bij de FEA gekomen en hoe bevalt het?

Jill was een van de eerste voetballers bij FootballEquals. Ze is meegegaan vanuit FC Twente en ging er meteen voor. “Hier kan ik beter worden!” Naar eigen zeggen heet ze te veel om op te noemen geleerd! Toch benoemt ze later nog het coachen, overzicht en techniek.

 

Sem is zijn zusje achternagegaan en zit nu precies één jaar bij FootballEquals. Het leek hem een uitdagend en leuk avontuur en wil graag zijn talenten verbeteren. Hij heeft vooral van Jurgen veel geleerd. Sem vindt zelf dat hij erg verbeterd is in zijn aannames, techniek en inspeelpass. Hij vindt ook dat hij fysieker is geworden.

 

Wat is jullie beste herinnering aan de FEA?

Sem heeft goeie herinneringen aan een wedstrijd tegen Sparta. Hij heeft een wereldpot gespeeld met Ryan en Killian aan zijn zijde. Ook vond die het heel mooi om tegen het eerste van de Twente Dames te spelen.

 

Wat Jill het meeste bij staat, is de oprichting van FEA. Ze was erg blij dat Mary de academy begon toen FC Twente Dames stopte.

 

Als je ergens in de wereld kon spelen, waar zou je dan spelen en met wie?

Sem droomt ervan met zijn idool Serigio Ramos te spelen bij Real Madrid, natuurlijk als centrale verdediger.

 

Jill zou graag bij FC Barcelona spelen met Lieke Martens. Net als haar wil zij ook linksvoor spelen.

 

Wat zijn jullie toekomstplannen?

In de toekomst maken ze beiden heel graag hun vwo af en willen ze natuurlijk héél graag profvoetballer worden! Mocht het toch niet helemaal goed gaan, dan heeft Sem al nagedacht over wat hij graag wil: de techniek in en met computers werken!

 

Wij hebben er echter alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt met de ambities van deze twee talenten!