Voetbalfamilie: Sem en Jill Stokkelaar

Sem is de grote broer, hij is 15 jaar oud en zit in 3 vwo. Jill is 12 jaar oud en zit in de eerste klas van de havo/vwo. Beiden gaan ze naar school in Almelo en hebben ze een passie voor voetbal. Sem en Jill voetballen zowel bij STEVO samen als bij de FootballEquals Academy!

 

Sem en Jill, vertel eens iets over jullie zelf!

Sem vertelt direct dat hij het leuk dat hij samen met zijn zusje bij dezelfde club en academie zit: Het bevalt mij wel, want als je zon zusje hebt die kan voetballen, dan kan je elke dag met iemand gaan ballen!

 

Ook Jill bevalt het goed: “We leren veel van elkaar. Sem neemt de oefeningen van 0-17 mee naar huis voor mij om te oefenen en ik neem oefeningen mee voor Sem.

 

Wanneer hadden jullie voor het eerst door dat voetbal helemaal bij jullie paste?

Beiden zijn ze al van jongs af aan met voetbal bezig: Sem vanaf zijn vijfde, Jill vanaf haar zesde. Samen met hun vader analyseerden ze alle wedstrijden.

 

Jill: “Ik begon op mijn 6e met voetbal en realiseerde me toen nog niet echt hoe ver je het eigenlijk kan schoppen. Toen dacht ik nog Hey, ik trap hier en daar gewoon een balletje! Op mijn 9e werd ik geselecteerd voor FC Twente en toen begon ik anders te denken. Toen begon het tot mij door te dringen hoe ver je het eigenlijk kán schoppen. Ik bleef dus maar oefenen en oefenen. Kijk hoe ver ik tot toe nu al ben gekomen, bij drie prachtige clubs!

 

Hoe zijn jullie bij de FEA gekomen en hoe bevalt het?

Jill was een van de eerste voetballers bij FootballEquals. Ze is meegegaan vanuit FC Twente en ging er meteen voor. “Hier kan ik beter worden!” Jill zegt dat het te veel is om op te noemen wat ze al geleerd heeft, maar als ze dan iets moet noemen dat is het het coachen, overzicht en techniek.

 

Sem is zijn zusje achternagegaan en zit nu precies een jaar bij FootballEquals. Het leek hem een uitdagend en leuk avontuur, hij wil graag zijn talenten verbeteren. Sem geeft aan vooral veel van Jurgen (Kok) geleerd te hebben, en hij vindt dat hij duidelijk zijn aannames heeft verbeterd. Daarnaast heeft hij zijn techniek en inspeelpass goed ontwikkeld en is hij fysieker geworden.

 

Wat is jullie beste herinnering aan de FEA?

Sem heeft hele goede herinneringen aan een wedstrijd tegen Sparta. Hij heeft een wereldpot gespeeld met Ryan en Killian aan zijn zijde. Ook vond hij het super om tegen het eerste elftal van de Twente Dames te spelen.

 

Wat Jill het meeste bij staat, is de oprichting van FEA. Ze was erg blij dat Mary de academie begon toen FC Twente Dames stopte.

 

Als je ergens in de wereld kunt spelen, waar wil je dan spelen en met wie?

Sem droomt ervan met zijn idool Serigio Ramos te spelen bij Real Madrid, natuurlijk als centrale verdediger. Jill zou graag met Lieke Martens bij FC Barcelona spelen. Net als Lieke wil Jill ook linksvoor spelen.

 

Wat zijn jullie toekomstplannen?

In de toekomst maken Sem en Jill graag hun vwo af en willen ze héél graag profvoetballer worden. Mocht dat niet lukken dan heeft Sem al nagedacht over wat hij graag wil: de techniek in en met computers werken!

 

FootballEquals heeft er echter alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt met de ambities van deze twee talenten!