Transfernieuws: Melanie en Rena naar SC Heerenveen!

Melanie en Rena spelen beiden in de FEA O-17. Melanie komt uit Nieuwlesen en Rena komt uit Nieuw Heeten. Volgend seizoen laten ze de FootballEquals Academy achter zich en zullen ze gaan spelen bij Jong Heerenveen. Naar aanleiding van dit belangrijke transfernieuws, hebben we besloten de meiden te interviewen!

 

Hoe zijn jullie erachter gekomen dat voetbal écht iets voor jullie was?

Melanie: “Ik denk dat voetbal echt wat voor me was toen ik ontdekte dat ik mensen makkelijk kon uitspelen, veel scoorde en ik de beste wilde zijn, want ik ben nogal fanatiek”.

 

Rena: “Ik wilde altijd al op voetbal, net zoals mijn broer. Alleen moest ik van mijn ouders op handbal omdat dat normaal was in het dorp. Uiteindelijk mocht ik op mijn 8e op voetbal en heb verder nooit meer iets anders gedaan dan voetballen.

 

Hoe hebben jullie je ontwikkeld in het voetbal en hoe zijn jullie uiteindelijk bij FEA terecht gekomen?

Vroeger was Melanie vooral een buitenspelertje, ze kon goed dribbelen. Ze heeft zich ontwikkeld tot een agressief verdedigende back. Ze is nu ook wat vaker te vinden op het middenveld, omdat ze nog steeds snel kan draaien en dribbelen. Na een aantal jaar bij Twente te hebben gevoetbald, heeft ze de overstap naar PEC Zwolle gemaakt. Later keerde ze terug naar Enschede en zo kwam ze bij FootballEquals terecht.

 

Rena is begonnen bij SV Nieuw Heeten en via een scout is ze bij de KNVB terecht gekomen. Ze is hier bij FC Twente begonnen en heeft hier 4 jaar gevoetbald. Ook Rena heeft een seizoen bij PEC Zwolle gespeeld. Toen ze benaderd werd door een oud-trainer om een keer mee te doen bij FEA was ze gelijk enthousiast. Dat gold voor beide kanten en zo is ze bij FEA gebleven.

 

Rena benadrukt dat ze door het voetballen met jongens sneller moest handelen en vooruit moest kijken, hier is ze op vooruit gegaan. Melanie geeft aan dat ze bij FEA fysiek sterker is geworden en dat de krachttrainingen bij Trifora haar erg hebben geholpen hierin.

 

Wat zijn jullie leukste herinneringen aan FEA?

Rena: “Dat er elke training fanatiek en gedisciplineerd getraind werd! Ook het samen met jongens trainen heb ik als heel positief ervaren”.

 

Melanie: “Het is altijd gezellig met de groep. Ik denk ook dat we een hele hechte groep hebben en dat het daardoor in en om het veld het altijd goed liep. De wedstrijden tegen FC Twente vrouwen en tegen Vreden JO17-1 waren wel de hoogtepunten”.

 

Hoe is de overstap naar Heerenveen verlopen?

De afgelopen jaren hebben de meiden contact gehad met Heerenveen. Melanie heeft al eerder selectietrainingen gevolgd bij Heerenveen, maar het was vanuit het Oosten toch te ver weg om te combineren met school. Ze is blij met haar keuze voor FEA, maar nu ze ouder wordt gaat ze toch richting Friesland.

 

Hoe zien jullie de toekomst tegemoet?

De meiden zien veel voetbal in hun toekomst. Rena wil de top halen en veel speelminuten maken. Het stappenplan hiervoor heeft ze al helemaal in haar hoofd:

 

Eerst de eredivisie vrouwen, dan het buitenland en dan het Nederlands team!”

 

Melanie zou ook graag naar de Eredivisie gaan en na een jaar of vijf de overstap maken naar een buitenlandse club. Ook zij zou uiteindelijk graag in het Nederlands elftal spelen.