Het bedrijfsleven heeft meer vrouwen nodig

Bij de FootballEquals Foundation staan we voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Niet alleen als het om (voetbal) talent gaat, maar ook in het bedrijfsleven. Het kan je niet ontgaan zijn dat er deze week wat ophef was over de verdeling man-vrouw aan de top, naar aanleiding van de Bedrijvenmonitor Topvrouwen 2017

Te langzame groei 

Dit onderzoek laat zien dat het percentage vrouwen in de raden van bestuur en raden van commissarissen erg laag is. In geen van beide komt dit percentage boven de 17% uit. Deze cijfers bevestigen dat het streefcijfer van 30% in 2020 nog ver weg is.

 

Het geduld van Minister van Engelshoven (Emancipatie) raakt op: “Deze resultaten zijn echt om te huilen. Ik wil én kan dit niet begrijpen. Een heel groot deel van de bedrijven doet helemaal niets om werk te maken van een evenredige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in de top van hun bedrijven. De maat is vol.” Als het aan haar ligt, komt er een verplicht quotum.

Zwaktebod

VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer vindt dit resultaat ‘teleurstellend’. ‘We willen als bedrijfsleven zelf de sprong voorwaarts maken. Maar een wettelijke maatregel wordt waarschijnlijk onontkoombaar als het zo blijft gaan. Dat zou een absoluut zwaktebod zijn wat mij betreft’, aldus de voorzitter van VNO-NCW. Echter zijn er wel enkele lichtpunten. Het aantal vrouwelijke commissarissen neemt bijvoorbeeld toe bij de grote top-200 bedrijven.

 

Hoe kan het toch dat dit soort zaken zo moeilijk gaan? Wij begrijpen er niks van. Er zijn zoveel vrouwen wiens talent nu verloren gaat! Erg zonde.

 

Benieuwd naar meer informatie? Download hier de factsheet. 

 

Bron: Rijksoverheid, VNO-NCW