“Meisjes mogen niet bij de jongens voetballen!”

“Toen mijn oudste dochter Laura op vijfjarige leeftijd (nu dertien jaar oud) een spreekbeurt gaf op school, vertelde ze: ‘Later wil ik in het eerste elftal van FC Twente voetballen!’ De juf lachte en zei: ‘Dat kan niet, Laura. Meisjes mogen niet bij de jongens spelen. Dat kan niet volgens de regels.’ Laura was het hier niet mee eens en gaf direct antwoord: ‘Dan veranderen we de regels toch? Ik word net zo goed!’ Laura stopte zeker niet met voetballen.

 

De dag voordat Laura geselecteerd zou worden door de KNVB liep ze echter een ernstige knieblessure op. De droom die ze altijd nagejaagd had, werd met rode stift doorgestreept. Hoewel Laura geblesseerd is, is ze haar fanatisme, enthousiasme en inzet nooit verloren. Dit is precies waarom ik, Mauro Pinna, de FootballEquals Foundation graag steun.

 

FootballEquals maakt zich hard voor gelijkheid, waardigheid en talentontwikkeling. Mijn jongste dochter Mara voetbalt nu ook met hetzelfde enthousiasme en is net zo fanatiek als Laura. Aan de zijlijn zie ik hoe gedreven ze zijn bij de FootballEquals Foundation. Daar kun je toch alleen maar van genieten?”

 

Pinna Delicatessen nieuwe Founder FootballEquals

Sinds 1976 is Pinna te vinden op de zaterdagmarkt in Enschede. Ze heeft hier een prachtige kraam met Zuid-Europese delicatessen. Van olijven en marinades tot tapas, je kunt voor ieder hapje en iedere lekkernij bij Pinna terecht. Naast de marktkraam heeft Pinna ook een fysieke winkel op ’t Ribbelt, aan de Ribbelerbrinkstraat in Enschede. Iedere dag (behalve maandag) is de winkel met een heerlijke assortiment geopend.

 

Pinna is een echt familiebedrijf en bekend in heel Enschede. ‘’Wij vinden het fantastisch om weer een gepassioneerd ondernemer te mogen verwelkomen in onze Foundersclub Twente. Een bedrijf waar passie en plezier vanaf spatten, kortom dubbel genieten,’’ aldus Mary Kok-Willemsen (Voorzitter FootballEquals Foundation).