Lotte Masseling: “Ik liep meer met de bal aan mijn voeten dan in mijn handen”

Lotte Masseling uitgenodigd voor KNVB-activiteiten … met jongens!

Lotte Masseling, twaalf lentes jong, speelt al een aantal jaren op hoog niveau, waarbij ze zichzelf elk jaar verder ontwikkelt. Ze zit in het eerste jaar havo/vwo van het Twents Carmel College in Denekamp en voetbalt bij SDC’12 JO-13-1, bij Football Equals Academy en bij de KNVB. Onlangs werd ze uitgenodigd voor KNVB-activiteiten met jongens. Wij willen daar natuurlijk het naadje van de kous van weten en dus interviewden we haar! 

 

Waarom heb je vroeger de keuze gemaakt om te gaan voetballen in plaats van volleybal of een andere sport?

 

“Er was een hele lange wachtlijst om te kunnen gaan volleyballen, daarom had mijn moeder mij al op mijn vierde aangemeld. Toen ik te horen kreeg dat ik mocht gaan volleyballen, wilde ik toch liever op voetbal, omdat ik meer met de bal aan mijn voeten liep dan in mijn handen!”

 

Na de eerste training kwam Lotte erachter dat voetbal een superleuke sport is. Naarmate ze meer ging trainen, ontwikkelde ze haar talent en viel ze op. Inmiddels is ze uitgenodigd om voor het derde jaar op rij deel te nemen aan KNVB-activiteiten. Nadat ze bij de KNVB Meisjes O-14 haar eerste training had afgewerkt, werd ze bij de trainer geroepen: ze mocht meetrainen met de KNVB Jongens O-13, omdat ze aan de top zat bij Meisjes O-14. De stap naar Meisjes O-15 was nog te groot, fysiek gezien en qua leeftijd.

 

 “Ik was blij verrast en was super trots op mezelf”, aldus de twaalfjarige topper.

 

Hoe werd jij benaderd door de scout? Wat was jouw reactie?

 

“Ik werd de eerste keer benaderd door een scout toen ik negen jaar oud was, ik mocht toen naar FC Twente. Dat vond ik superspannend. Jammer genoeg stopte dat na een jaar, maar toen begonnen Mary en Jurgen Kok een voetbalschool en kon ik weer verder. Ik zit nu inmiddels al drie jaar bij de FEA en mede dankzij hun ben ik steeds beter geworden en heb ik mijn talent verder kunnen ontwikkelen.”

 

Wat vind je ervan dat je bent uitgenodigd voor een KNVB-activiteit met jongens?

 

“Superleuk en het is een mooie uitdaging! Ik heb altijd al met jongens gevoetbald en vond het altijd heel erg leuk. Het is dus extra gaaf als je met jongens mag voetballen, die op hoog niveau spelen.”

 

Wat is jouw favoriete voetbalclub? En speler/speelster?

 

“Mijn favoriete voetbalclub is FC Barcelona. Mijn favoriete speler is Lionel Messi en mijn favoriete speelster is Lieke Martens.” Op de vraag welke voetbalmove Lotte zou willen leren, antwoordt ze: “ik zou heel graag de aanname van Neymar willen leren.”

 

In de toekomst wil Lotte graag bij FC Twente voetballen. Als een buitenlandse club haar benaderd dan hoopt ze dat het FC Barcelona is. Als ze deze dromen heeft verwezenlijkt, voetbalt ze natuurlijk ook bij het Nederlands Elftal. Op de vraag wat ze heel graag wil bereiken op voetbalgebied antwoord Lotte: “De beste voetbalster van het jaar worden en het WK winnen met Oranje!”