Jeroen Brouwer (45) opvolger Michel Veurink FEA

Sinds de start van de FootballEquals Academy is Michel Veurink betrokken geweest als Keeperstrainer. Naast dat Michel intensief met onze keepers en keepsters op het veld stond heeft hij ook zijn eigen KeepersUniversity, welke steeds meer tijd en aanwezigheid van hem vraagt vanwege de groei. Hij heeft dan ook aangegeven zich per 1 januari meer op zijn eigen bedrijf te willen toeleggen.

 

Mary Kok-Willemsen: ‘’De samenwerking met Michel is de afgelopen 1,5 jaar erg goed bevallen. Vanaf het begin van de FootballEquals Academy is Michel in allerlei gebieden rondom de keepers betrokken geweest. Natuurlijk is het spijtig dat we de samenwerking niet voort kunnen zetten maar we wensen Michel heel veel succes met de uitbreiding van zijn bedrijf!’’

 

Doordat Michel zijn vertrek in november heeft laten weten hebben we ook de tijd kunnen nemen te zoeken naar een goede opvolger die ook aansluit bij de volgende fase van de FootballEquals Academy.

We hebben in Jeroen Brouwer (45) een uitstekende opvolger gevonden! We hebben Jeroen leren kennen als een zeer gedreven en deskundige keepertrainer. Hij beschikt over een brede ervaring en deelt onze voetbal- en opleidingsvisie.

Jeroen start officieel per 1 januari 2018 (praktijk 9 januari). Hij zal training geven op dinsdag en op vrijdag, waardoor hij alle keepers van alle selectie voor zijn rekening zal kunnen nemen volgens een door hem op te zetten “jaar-/opleidingsplan keepers”.

 

Wij wensen Jeroen veel plezier bij de FE-A!

 

Hieronder een korte impressie van zijn voetbal- en trainersverleden;

 

“Ik ben in 1982 begonnen met voetballen bij USV Nieuwleusen, als keeper en spits. Toen ik 18 jaar was ging ik spelen bij de selectie. Ik heb ook een aantal jaar gevoetbald bij SV Nieuwleusen, daar speelde ik tot ik 25 jaar was als reservekeeper bij het eerste elftal. Ik moest helaas stoppen vanwege blessures.

 

Keepen bleef me trekken en zo groeide ik, toen ik zelf niet meer actief kon spelen, in de rol van keeperstrainer. Na een jaar kwam ik in contact met Frans Hoek Sports. Ik kreeg een contract bij hem en uiteindelijk heb ik 5 jaar gewerkt met/bij Frans Hoek. Bij Frans Hoek heb ik alle opleidingen voor keeperstrainer gevolgd.

 

In 2002 ben ik vertrokken naar (toenmalig) hoofdklasser HHC Hardenberg. Bij HHC heb ik de jeugdkeepers en de beloften training gegeven. Het ‘wedstrijdecht’ training geven, waar ik een groot voorstander van ben, is daar ontstaan.
In de jaren daarna heb ik nog bij vier clubs in de regio training gegeven, zowel bij de jeugd als bij senioren.
Ik kijk er naar uit om 9 januari bij de FootballEquals Academy Twente aan de slag te gaan!”.