FootballEquals over de grens

FootballEquals op Bonaire

 

De FootballEquals Foundation heeft impact. Niet alleen op de talentontwikkeling van jongens en meisjes in de regio Twente, maar ook ver daarbuiten. In het najaar van 2018 zijn we gestart met activiteiten buiten onze landsgrenzen: samen met lokale partners hebben we eerste FootballEquals-activiteiten op Bonaire en in Duitsland opgezet. Jakob Heinze, een van onze trainers en student aan de Universiteit Twente, loopt momenteel stage op Bonaire en geeft hier trainingen en clinics aan kinderen. In Duitsland organiseerden we een FootballEquals-kamp.

 

FootballEquals in Duitsland

 

Half oktober vond het eerste FootballEquals-kamp in Duitsland (Vreden) plaats. Drie dagen lang namen 40 kinderen deel. Inmiddels weten ook steeds meer van onze oosterburen de FootballEquals Academy te vinden: wekelijks trainen al zestien Duitse talenten met ons mee in Enschede, daar zijn we trots op! Dit zorgt namelijk niet alleen voor talentontwikkeling op het gebied van voetbal, maar ook voor het wederzijds kennismaken met kinderen uit een ander land én hun taal.

 

Het eerste FootballEquals-kamp in Duitsland vormt de basis voor het opstarten van een Duitse FootballEquals voetbalschool in het voorjaar van 2019.