FootballEquals bij de profclubs

Natuurlijk vinden we het geweldig met onze spelers/speelsters op het veld te staan en ze te helpen in hun ontwikkeling op dit moment. Maar ook onze oud spelers/speelsters wie een bijzondere stap hebben gemaakt naar een betaald voetbal organisatie blijven we natuurlijk graag volgen. Vandaag een interview met oud FootballEquals speler Maikel Nijhof, nu spelend voor FC Twente. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan snel verder.

 

Hi Maikel!

 

Hoe gaat het met voetbal op dit moment?

 

Het gaat lekker. We doen het goed in de competitie. De laatste 3 (halve) competities zijn we gepromoveerd waardoor we nu weer Eredivisie Hoog spelen met Twente O15.

 

In welk team speel je en op welke positie ben je actief?

 

Ik speel op dit moment in Twente O15. Mijn positie is aanvallende middenvelder. Vaak spelen wij onze wedstrijden in een 4-2-2-3 opstelling, ik speel in deze opstelling dan als linker aanvallende middenvelder.

FootballEquals

Hoe lang heb je bij FootballEquals getraind?

 

Bij de FootballEquals academy heeft hij 1 jaar gezeten. Voor zijn FootballEquals periode heeft Maikel eerst nog bij de Twente University en Holland Football University gezeten.

 

Hoe vond je de training bij FootballEquals?

 

Maikel heeft positieve ervaring met de FootballEquals training. De trainingen zijn volgens hem van goed niveau en hoge intensiteit. Er werd altijd veel geëist door de goede trainers.

 

Wat is jou ervaring met het trainen in een mix team?

 

Maikel: “Ik vond de meiden met minder risico spelen dan de jongens, wat een goede ervaring voor mij was”. Verder was het in het begin even wennen. Ik was destijds 12 en trainde met de O15/O16 meiden welke soms nog 1 jaar ouders waren dan de jongens. Zij waren al gewend om een snel spel te spelen. 

 

Wat heb je vooral geleerd bij FootballEquals

 

In zijn periode bij FootballEquals heeft Maikel voornamelijk meer spelinzicht gekregen. Snel positie kiezen en veelal de afspeelmogelijkheid bepalen voordat hij zelf in balbezit komt.

 

FC Twente

Wat ontwikkel je nu vooral bij FC Twente?

 

Op dit moment ben ik vooral bezig met positievoetbal in kleine ruimtes. Daarnaast ook als compleet team te leren verdedigen door veelal hoog druk te zetten.

 

Wat is je doel voor dit seizoen?

 

Maikel: ‘Ik hoop dit seizoen nog een uitnodiging te krijgen voor Nederland O15″. Verder wil Maikel graag gaan voor het kampioenschap in de Eredivisie Hoog.

 

Wat zijn je sterke kwaliteiten?

 

Maikel beschikt over meerdere sterke kwaliteiten: dribbelen, versnellen met de bal, overzicht, het middenveld oversteken en dwingen de tegenstander te laten uitstappen en dan de vrije man bereiken.

 

Wat is je droomclub?

 

Dat is er maar 1: Barcelona.

 

Vraag aan ouders

Hoe was jullie ervaring met het trainen van Maikel bij FootballEquals?

 

We hebben de training ervaren als training op een zeer hoog niveau en een hoge intensiteit. Maikel is er altijd met veel plezier naar toe gegaan. We komen soms op een vrije avond nog wel eens kijken naar de verschillende talenten.