FootballEquals bij de profclubs

Twee Duitse voetbaltalenten naar FC Twente

Het is algemeen bekend dat er meerder talenten vanuit de FootballEquals Academy de overstap maken naar een profclub. Begin dit jaar hebben we weer twee talenten ondergebracht bij een profclub. Altijd jammer wanneer talenten ons verlaten, maar natuurlijk ook trots dat ze de overstap hebben gemaakt. Vandaag een interview met deze twee, uit Duitsland afkomstige, talenten die sinds kort zijn aangesloten bij FC Twente 011.

 

Hoi Marko en Kevin! Kunnen jullie jezelf even kort voorstellen?

 

Mijn naam in Marko Warrink, ik ben 29 december 10 jaar geworden. Op mijn 5e speelde ik mijn eerste wedstrijd bij Vorwärts Nordhorn. Via internet ben ik bij FootballEquals terecht gekomen.

Ik ben Kevin, 10 jaar en ik voetbal al sinds dat ik 4 jaar oud ben! Via mijn voetbalvriend ben ik bij FootballEquals terecht gekomen, hij trainde hier al één jaar en was heel enthousiast over de FootballEquals Academy.

 

Waarom hebben jullie destijds voor de FootballEquals Academy gekozen?

 

Kevin: Ik wilde mij graag voetbaltechnisch verder ontwikkelen.
Marko: Bij Duitse verenigingen worden er andere belangrijke aspecten getraind dan bij de FootballEquals. Ik wilde mijzelf zo breed mogelijk proberen te ontwikkelen. Naast snelheid en mentaliteit vond ik het belangrijk om ook technisch beter te worden. Dit onder andere door de goede individuele trainingen en 1 tegen 1 oefeningen, dit is de basis!

 

Wat vinden jullie van het trainen met meiden en jongens gezamenlijk?

 

Kevin heeft het positief ervaren om met meiden en jongens te trainen. Iedereen bij FootballEquals heeft goede kwaliteiten waardoor je van iedereen veel kan leren. Marko sluit zich hier bij aan. Hij heeft de afgelopen 1,5 jaar veel geleerd bij FootballEquals en het trainen met jongen en meisjes was een hele ervaring!

 

Wat zijn jullie specialiteiten?

 

Marko: “Ik ben goed in dribbelen op tempo, balbehandeling en ben van de snelle passes”.
Kevin: “Voornamelijk de trainingen met betrekking tot bal techniek en coördinatie gingen mij goed af. Verder heb ik bij de FootballEquals mijn bewegelijkheid en techniek goed weten te verbeteren”.

 

Hebben jullie een droomclub?

 

Kevin zou heel graag later bij FC Bayern München willen spelen. Marko vind het lastig om te kiezen hij ziet zichzelf over een aantal jaar het liefst bij Borussia Mönchengladbach, FC Barcelona of natuurlijk bij FC Twente voetballen.  

 

Wie is jullie voorbeeld?

 

Kevin: “Cristiano Ronaldo, omdat ik hem naast voetbaltechnisch ook heel atletisch vind en hij maakt natuurlijk veel mooie doelpunten”!

Marko: “Mijn favoriete spelers zijn Mbappe en Eden Hazrd.

 

Hoe vaak trainen jullie?

 

Kevin en Marko trainen 3 keer in de week bij FC Twente. Daarnaast traint Marko ook nog af en toe, wanneer het uitkomt, met Kreisauswahl Grafschaft Bentheim.