FootballEquals Academy

De FootballEquals Academy is wereldwijd de eerste professionele voetbalacademie waar jongens en meisjes samen trainen op basis van talent in plaats van geslacht. De voetbal academie combineert professionele voetbalopleidingsprogramma’s met unieke fysieke onderzoekmethoden, in samenwerking met kennisinstellingen en hightech bedrijven. Wij ontwikkelen innovatieve trainingsmethoden en -principes gebaseerd op de resultaten van ons onderzoek.

FootballEquals Academy Twente

Op 1 september 2016 was de aftrap van de eerste FootballEquals Academy. Onze eerste FootballEquals Academy bevindt zich in Twente. De voetbalacademie bestaat uit een o-13, een o-15 en een o-16 selectie. Er wordt getraind op een voortreffelijke accommodatie. Er kan worden getraind op diverse ondergronden zoals kunstgras, gras en indoor op tennisvelden. Ook beschikken we over optimale mogelijkheden voor kracht- en hersteltraining. Iedere training begint met 30 minuten kracht- en core stability training. Aansluitend is er een blok functionele techniektraining en vervolgens de hoofdmomentgerichte voetbaltraining.

 

Er zijn fysieke testen, metingen en teamgerichte c.q. individueel gerichte videoanalyses. De uitkomsten en filmopnames worden besproken met de talenten en vastgelegd in ons spelervolgsysteem. Dit spelervolgsysteem geeft de coach de mogelijkheid om ook online met het team en de spelers te communiceren.Door middel van “Functional Movement Screening” en groeispurtonderzoek wordt de spelers een op maat gemaakt huiswerkprogramma aangeboden. Dit programma wordt aangeboden door middel van een applicatie.

 

De spelers trainen drie keer per week bij de FootballEquals Academy. Dit combineren zij met één training en een wedstrijd bij hun plaatselijke voetbalclub.

 

Blijf op de hoogte via onze social media accounts.