Toppertje: Ella Peddemors

Ella Peddemors gaat heel hard op voetbalgebied, het kan je bijna niet ontgaan zijn! Ze heeft al meerdere keren in de spotlights gestaan, zoals ook hier te lezen is in de Tubantia. De hoogste tijd voor ons dus, om Ella ook eens een keer te interviewen!

Vertel eens wat over jezelf, Ella!

 “Toen ik heel klein was, schopte ik al tegen een bal aan. Mijn ouders dachten dat voetbal iets voor mij zou zijn!” Ella’s ouders hadden groot gelijk, gezien de mooie prestaties die ze al geleverd had op voetbal gebied.

 

Ella Peddemors is pas 15 jaar, maar speelt nu al mee voor de Oranje selectie 0-17. Haar grootste hobby is natuurlijk voetballen, waar ze ook graag erg veel tijd aan besteed. Naast haar voetbalcarrière zit ze in 4VWO van het Stedelijk Lyceum in Enschede, een LOOT school die topsport met onderwijs combineert.

 

Als ze ergens ter wereld zou kunnen spelen, wil ze naar het buitenland. “Bayern Munchen lijkt me wel mooi!

Hoe bevalt het spelen in de Nederlandse selectie je?

Erg goed! Het is een mooie en leerzame ervaring, helemaal omdat de meeste meiden een jaar ouder zijn! Ook vind ik het een hele eer om voor mijn land uit te mogen komen!”

Hoe ben je zo bij FootballEquals Academy gekomen en wat vind je ervan?

Eerder speelde Ella bij de meiden opleiding van FC Twente, maar twee jaar geleden kwam hier helaas een einde aan. FC Twente stopte met de opleiding en meiden zoals Ella konden niet meer trainen. Omdat Ella jeugdspeelster van Twente was, kon ze meteen aansluiten bij de FootballEquals Academy. Na twee seizoenen heeft ze het nog steeds erg naar haar zin!

 

“Goede training wordt gecombineerd met krachttraining, hierdoor wordt ik als speelster beter. Ik ben zowel fysiek, als technisch beter geworden.”

 

Haar leukste herinnering aan ons heeft natuurlijk met voetbal te maken: haar eerst gescoorde doelpunt!

 

Ella blijft natuurlijk bezig met voetbal, maar een van haar doelen is natuurlijk ook het halen van haar VWO diploma. We weten echter zeker dat dat helemaal goed gaat komen. We gaan zeker nog meer van Ella horen!