De eigen club en FEA: Ryan Schultze

Na het succes van het leuke stuk van Albert Olde Rikkert over Sem Stokkelaar, werd het tijd om nog een trainer te vragen een leuk stuk te schrijven over een van onze talentjes hier. Deze week is het de beurt aan Akif Gürkan, trainer van Ryan Schultze bij HSC’21 JO15-1. Ben je benieuwd hoe hij de ontwikkeling van Ryan heeft ervaren? Lees dan snel verder!

 

Ryan bij HSC’21 JO15-1 

Een tijd geleden speelde Ryan zijn eerste training bij HSC’21 JO15-1. Tijdens deze eerste training werd al heel snel duidelijk dat Ryan aardig wat in zijn mars had. De manier waarop Ryan de bal aanneemt is een goed voorbeeld hiervan. Hij zorgt ervoor dat het spel direct door kan gaan. Daarnaast heeft Ryan veel kracht in zijn linkerbeen, waarmee hij menig uitstekende pass heeft gegeven. Al met al kon ik voor mezelf al snel concluderen dat Ryan over voldoende kwaliteiten en potentie beschikte om het komende seizoen bij HSC’21 JO15-1 aan te sluiten.

 

Ryan en FootballEquals 

Door een andere speelster bij HSC’21 JO15-1 was ik dat jaar al eerder bekend geraakt met de Football Equals Academy. Dit heeft ertoe geleid dat ik mij al enigszins had verdiept in de organisatie en af en toe trainingen en wedstrijden bijwoonde. Het bewonderenswaardige hierbij is dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen jongens en meiden; de trainingen worden gezamenlijk uitgevoerd. Daarnaast worden deze trainingen onder goede randvoorwaarden verzorgd door professionele en gediplomeerde trainers.

 

Talent naar de Graafschap!

Ryan heeft zich dit jaar ontzettend goed ontwikkeld bij HSC’21 en de Football Equals Academy, waarbij een statistiek van 11 doelpunten en 13 assists als opkomende linksback voor HSC’21 JO15-1 zeker niet misstaat. Hiermee heeft hij een belangrijk aandeel gehad in de algehele prestaties van het team. De kwaliteiten van Ryan zijn dan ook niet onopgemerkt gebleven, wat heeft geresulteerd in het feit dat de Graafschap zich medio november heeft gemeld voor Ryan. In januari kregen wij het bericht dat Ryan aankomend seizoen mag aansluiten bij de Graafschap! Hierbij wensen wij hem heel veel succes en plezier toe en dat hij zijn kwaliteiten nog lang mag vertonen!

 

Akif Gürkan

Trainer HSC’21 JO15-1