FootballEquals binnenkort ook in China?

De FootballEquals Academy Twente heeft vorige week bezoek gehad uit China! Zoals sommigen van jullie wel weten, heeft Enschede twee zustersteden: Palo Alto en Dalian. Dalian is een van de belangrijkste handelssteden van Noord-Oost China en is jarenlang de voetbalhoofdstad geweest van China. 

Vorige week is vanuit China, Linna Hou (CEO Bolintec en afgevaardigde Dalian), afgereisd naar Enschede. Het was haar 2e bezoek in korte tijd waar ze met Holland Football University eigenaar Mary Kok-Willemsen sprak over hun gezamenlijke voetbalproject. Doordat Mary tevens voorzitter is van de FootballEquals Foundation bracht Linna ook een bezoek aan de eerste FootballEquals Academy, in Twente.

Diversiteit in Chinees bedrijfsleven

Zelf ben ik ondernemer bij een hightech bedrijf, ook een overwegend mannen bolwerk. Toch merk ik ook in deze sector dat gelijke kansen voor mannen en vrouwen belangrijk zijn voor een maximale ontwikkeling in deze bedrijfstak. Als vertegenwoordiger van Dalian, de zusterstad van Enschede, delen we een passie voor voetbal en hightech. De FootballEquals Foundation is een non-profit organisatie die zich hardmaakt voor gelijke kansen via voetbal. Ik raakte geïnspireerd bij het zien van de jongens en meiden die samen trainen en zich inzetten om hun droom waar te maken. Na een overleg met ambassadeur Michael van Praag en Mary Kok-Willemsen zijn we enthousiast geraakt de FootballEquals Foundation ook naar China te brengen, en hoe mooi zou het zijn als beide zustersteden als 1e wereldwijd een professionele FootballEquals Academy hebben!’’  Wordt vervolgd…