Doorontwikkelen bij de FEA: Ryan Schultze

Bij de FootballEquals Academy hebben we heel veel talentvolle jongens en meiden. Eén van hen is Ryan Schultze. Afgelopen December werd hij gescout door de Graafschap. Hij is de selectie goed doorgekomen en mag aankomend seizoen bij de JO-16 van de Graafschap spelen. Wil jij weten hoe het hem afgegaan is bij FEA? Lees dan snel verder!

Hoi Ryan, vertel eens wat over jezelf?

“Ik ben Ryan Schultze en ik ben 15 jaar oud. Ik speel bij de FEA-O17. Ik ga in Enschede naar school en zit in 3VWO. Mijn grootste hobby is (natuurlijk) voetballen, ik speel op de linksachter positie. Mijn rugnummer is 5. Mijn lievelingsclub is Real Madrid en mijn lievelingsspeler is Cristiano Ronaldo!”

 

Ryans leukste herinnering aan de FEA is de keer dat hij in het stadion van Heracles mocht voetballen met een wedstrijd tegen Oranje Nassau. “Dit  heeft me nog meer gemotiveerd om te voetballen, omdat ik later echt prof wilt worden en het spannend is om in een vol stadion te spelen.”

Hoe heb jij je ontwikkeld in het voetballen?

Toen Ryan drie jaar oud was, speelde hij al veel met een bal. Op zijn vierde is hij voor het eerst bij een club gaan voetballen; E.V.V. Phenix. Hij vond dit erg leuk en wist vanaf toen dat voetbal écht iets voor hem was.

 

Ryan heeft eerst een tijdje bij FC Twente Voetbalschool (waar Mary destijds verantwoordelijk voor was) gespeeld om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen. Mary heeft hem toen gevraagd om bij de FEA te komen. Zo is hij bij ons terecht gekomen.

Wat vind je er van en wat heb je allemaal geleerd?

“Ik zit nu 2 jaar bij de FootballEquals Academy. Ik vind het erg leuk en leerzaam om hier te mogen voetballen, omdat je met spelers en speelsters speelt die erg goed zijn. Het niveau waarop wordt getraind  is erg hoog, er wordt met veel intensiteit gespeeld en dat maakt het leuk. Om bij de FEA te spelen is ook anders dan normaal, want je speelt nu met meiden en jongens in hetzelfde team en niet zoals bij je eigen team. Het voetballen met meiden is namelijk ook leerzaam, omdat meiden vaak een goed inzicht en goede techniek hebben.”

 

Ryan heeft veel geleerd bij de FEA. Hij benoemd balbezit, techniek, positiespel en druk zetten. De krachttraining maakt hem sterker. De intensieve trainingen bij FEA 017 olv Jurgen Kok hebben hem geholpen het niveau van de Graafschap te bereiken.

Hoe bevalt de combinatie van FEA en je eigen club?

Het is Ryan erg goed bevallen om bij de FootballEquals en tegelijkertijd bij HSC’21 te voetballen: “Het is een goede combinatie, want je voetbalt veel in de week en daardoor leer je veel meer. Je leert meerdere tactieken want je eigen club heeft andere tactieken dan de FEA. Bij HSC’21 vindt de trainer van mijn team het erg goed dat ik bij de FEA speel, want het geeft het team een extra kracht om wedstrijden te winnen.”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Mijn toekomstplannen zijn om de top bereiken met voetbal, dus dat ik de beste speler wordt in de wereld op mijn positie. Een andere toekomstplan is om mijn VWO diploma te halen, als het niks wordt met voetbal of na mijn voetbal carrière dan kan ik nog een goede baan kan uitoefenen. Het liefst zou ik dan de sport kant opgaan. Iets als sportmanager of sporttrainer zou me wel leuk lijken.”

 

Wil jij net als Ryan je optimaal kunnen ontwikkelen? Geef je dan op voor een stagetraining bij FootballEquals. Klink hier voor aanmelding en meer informatie.