Anne Bhagerath vanuit FootballEquals O16 naar FC Twente Vrouwen

Anne Bhagerath had vanaf haar 10e maar 1 droom, profvoetbalster worden.
Lange tijd leek ze goed op weg, 7 jaar lang was ze dag in dag uit hard aan het trainen om bij de FC Twente Vrouwen aan te sluiten.
Totdat Anne eind 2014 te horen kreeg dat FC Twente Vrouwen met de jeugdopleiding ging stoppen en er geen kans meer was haar professionele opleiding te vervolgen. Toen viel haar droom keihard in duigen.

 

Omdat Jurgen Kok en Mary Kok als voormalig oprichters van de FC Twente Vrouwen en meidenacademie dit nieuws niet zomaar accepteerden werd in 1 maand tijd de FootballEquals Foundation opgericht!
Met de FootballEquals Twente als 1e professionele voetbalacademie krijgen nu bijna 65 talenten, jongens en meiden gemixt, de kans hun talent maximaal te ontwikkelen!
Anne kreeg afgelopen vrijdag na een jaar keihard trainen het mooie bericht dat ze definitief de stap heeft gemaakt naar de FC Twente Vrouwen!

 

bron: fctwente.nl

 

De FE-A was voor mij een perfecte aanvulling op mijn trainingen bij FC Twente Vrouwen en de wedstrijden bij FC Berghuizen. “De FE-A heeft meegeholpen om mijn droom alsnog te bereiken. Een professionele houding in een professionele sportomgeving kan uiteindelijk eindigen in een professioneel contract”.

 

Als medespelers/speelsters en staf van de FootballEquals zijn wij net als FC Berghuizen ongelofelijk trots op Anne.

 

Jurgen Kok, Hoofdopleiding FE-A:
“Ik heb Anne leren kennen als een echte professional, met een enorme toewijding voor zowel haar studie als het voetbal. Zij is daarin een voorbeeld voor alle speelsters en spelers in opleiding binnen de FootballEquals Academy! Anne heeft het afgelopen seizoen op een fantastische manier haar topsportopleiding gecombineerd met het examenjaar VWO.
Ze is een talentvolle linksbenige middenvelder met een uitstekende traptechniek en een weinig voorkomende eigenschap in het vrouwenvoetbal; diepgang zonder bal vanuit het middenveld! Door haar spelintelligentie is ze meestal in staat om de juiste oplossingen te vinden. Ze weet óók heel goed welke aspecten van haar spel ze echt nog moet verbeteren. Ik ben er echter van overtuigd dat Anne met haar wil om te slagen snel kan uitgroeien tot een vaste waarde bij FC Twente. Het was een plezier om met Anne te werken!”

 

René van den Assem, trainer Berghuizen Vrouwen 1:
”Anne is een dynamische speler, heeft een prima linkerbeen met een goed schot en een uitstekende vrije trap. Op het niveau waar wij dit seizoen spelen (1e klasse zondag) is zij, zeker als ze in een scorende positie komt, bijzonder effectief. Relatief veel kansen die zij krijgt zet ze om in doelpunten. Haar inzicht in het zien waar de kansen op het veld liggen om de tegenstander pijn te doen vind ik goed. Verder is ze goed in het zien van het vervolg. Voordat ze de bal krijgt weet zij doorgaans al waar de mogelijkheden liggen voor het vervolg, dat maakt dat zij in staat is het spel van het team op momenten te versnellen.”

 

Namens de gehele staf van de FootballEquals willen wij Anne veel succes wensen met haar carriere en we hopen dat meer talenten hun droom kunnen realiseren via de FootballEquals Academy. 

 

We hopen dat u ons wilt ondersteunen, talenten uit deze regio een kans te bieden hun voetbaldroom te realiseren.
Omdat elk talent telt!
Klik hier voor de Foundersclub FootballEquals Twente