Bijzondere ambassadeur: Onno van Veldhuizen

De FootballEquals Foundation heeft verschillende en bijzondere ambassadeurs. Met trots mogen we aankondigen dat de burgemeester van Enschede, Onno van Veldhuizen, onze 2e ambassadeur is.

 

Een burgervader die afgelopen zomer burgemeester van de vrouwenvoetbalhoofdstad van Europa werd genoemd!’

 

Burgemeester van de vrouwenvoetbal hoofdstad van Europa!

Onno van Veldhuizen is trots op het living lab in zijn stad Enschede. De stad die in 2007 de 1e professionele club had (FC Twente) met vrouwenvoetbal en in 2017 de halve finale en finale van het meest succesvolle EO ooit(!) in de uitverkochte Grolsch Veste vierde. Ook nu in 2018 biedt Enschede de plek aan een nieuw initiatief waar jongens en meiden gezamenlijk een professionele voetbalopleiding aangeboden krijgen.

 

“Jonge mensen – kinderen – opleiden en trainen op basis van talent in plaats van geslacht; dat is kort gezegd wat de FootballEquals Foundation doet. Dicht bij huis, samen met bedrijven en kennisinstellingen. Dat maakt niet alleen van meiden en jongens betere voetballers, maar tilt ook de samenleving naar een hoger plan.”

 

Trainen op basis van talent

De FootballEquals Academy is wereldwijd de eerste professionele voetbalacademie waar jongens en meisjes samen trainen op basis van talent in plaats van geslacht. De voetbal academie combineert professionele voetbalopleidingsprogramma’s met unieke fysieke onderzoekmethoden, in samenwerking met kennisinstellingen en hightech bedrijven. Wij ontwikkelen innovatieve trainingsmethoden en -principes gebaseerd op de resultaten van ons onderzoek.

 

Football is Big, time to Act Big!

Mary Kok-Willemsen, voorzitter FootballEquals Foundation: “Met Onno van Veldhuizen hebben we een burgemeester die als ambassadeur een belangrijke rol kan spelen richting andere gemeentes in Nederland, maar ook met bijvoorbeeld onze Duitse buren. Door diversiteit met overheid, sport, bedrijfsleven en kennisinstellingen gezamenlijk op te pakken kunnen we veel meer bereiken. Football is Big, time to act Big!” 

 

In de toekomst hopen we nog veel meer bijzondere ambassadeurs te mogen verwelkomen!